ACTIVITAT: DRONS

No es pot volar a tot arreu!

Gaudir del paisatge des d’una altra perspectiva és una de les qualitats que atrau a més gent cap al món dels drons. Enlairar-se per veure a vista d’ocell el meravellós espectacle que ens ofereix la natura és un somni fet realitat.

PROBLEMES QUE POT OCASIONAR

Però hem de saber que el soroll i l’aspecte dels drons pot provocar molèsties molt importants a la fauna salvatge, sobretot si es vola en època de reproducció, i que les conseqüències poden ser diverses, des de delatar la ubicació de preses als depredadors, provocar fugides innecessàries (que poden arribar a causar accidents greus), fins a l’abandonament de nius…

BONES PRÀCTIQUES

No perdis de vista les conseqüències de les teves accions! Recorda que per volar un dron a la muntanya es requereix:

  • Un pilot a terra que tingui sempre visual sobre el dron. Avui en dia els drons autoritzats són exclusivament en vol visual.
  • El permís del propietari de la finca o terreny des d’on es vola el dron.
  • Si la zona es troba dins un Espai Natural Protegit cal fer una petició d’activitat a la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural de la Generalitat de Catalunya per tal que atorgui la corresponent autorització, si s’escau.
  • Recorda que no està permès el vol de drons a l’espai aeri proper a aeroports, aeròdroms i altres infraestructures (VEURE MAPA) a no ser que disposi d’autorització i es coordini amb l’entitat responsable de la infraestructura.
PÀGINES RELACIONADES
COMPARTEIX