ACTIVITAT: CÓRRER (RUNNER)

Trail running

Competint contra la seva pròpia resistència i les condicions adverses que els hi presenta la muntanya, a cada glopada, l’aire fresc i pur de la muntanya omple els seus pulmons.

PROBLEMES QUE POT OCASIONAR

Malgrat aquesta pot arribar a ser una de les activitats més respectuoses, alguns comportaments egoistes s’allunyen d’aquesta realitat… els runners més inconscients de vegades s’endinsen al bosc definint nous camins i noves rutes, provocant l’espantada de la fauna, a vegades en moments crítics. El trepitg i l’erosió fora de camins pot arribar a ser devastador per algunes flors de muntanya de distribució localitzada i la música escoltada amb l’altaveu, no solament trenca el silenci, sino que pot arribar a ser molt molesta tant per altres usuaris de la muntanya, com per alguns dels seus habitants.

BONES PRÀCTIQUES

Que la teva superació no sigui a expenses de la natura. Corre per la muntanya, però pensant en els hàbitats i les espècies que hi viuen. Algunes recomanacions:

  • Corre pels senders i itineraris senyalitzats, evita córrer camp a través.
  • Respecta els senyals i informa’t de les zones d’accés restringit. En algunes èpoques de l’any alguns camins poden estar tallats per minimitzar les molèsties a espècies amenaçades.
  • Respecta el silenci. Fes servir auriculars per escoltar música i procura fer el mínim soroll possible quan vagis en grup.
  • Si surts a còrrer en grup, intenta que el grup vagi unit.
  • Emporta’t els residus a casa. No deixes res a la muntanya.
PÀGINES RELACIONADES
COMPARTEIX